DVD Select
Image default
Aanbiedingen

Maak de juiste keuze en maak geen fout: een responsive website of een mobiele app?

software outsourcing

Het lijkt erop dat internet nog niet zo lang geleden een integraal onderdeel van het leven van de gemiddelde persoon werd en dat mobiel internet een soort luxe leek. Niettemin liet ze zien dat de meeste mensen telefoons gebruiken om toegang te krijgen tot het netwerk, maar personal computers.

Als u overweegt uw eigen mobiele site te maken, dan helpt dit materiaal u bij het maken van uw keuze.

Dit materiaal vertelt u over de methoden voor het ontwikkelen van responsieve sites en mobiele versies, en maakt u bekend met de terminologie die op dit gebied wordt gebruikt.

Er zijn verschillende manieren om uw diensten aan mobiele gebruikers te presenteren.

Adaptief ontwerp

Simpel gezegd, de eigenschap van aanpassingsvermogen of reactievermogen van ontwerp ligt in het vermogen om te veranderen naar het scherm waarop de site wordt bekeken. De site kan zowel verkleinen voor een klein telefoonscherm als uitrekken op apparaten met een groot scherm. Bovendien impliceert de term “responsief ontwerp” ook de responsiviteit van de interface. Hieronder worden deze sites responsive genoemd.

Er zijn een aantal manieren waarop een ontwerp maximaal reageert.

De eerste is het “rubberen” zetwerk. Bij het gebruik van deze tool worden de formaten van paginacomponenten in de regel in procenten uitgedrukt. Daarom verandert de site naar het nieuwe formaat wanneer het paginaformaat wordt gewijzigd.

Mediaquery’s vertegenwoordigen specifieke zoekopdrachten in de sitecode

Deze opdracht betekent dat de code die erin is ingesloten, wordt geactiveerd wanneer de gebruiker de site opent vanaf een apparaat waarvan de diagonaal niet groter is dan 640 pixels. Media Query maakt het gemakkelijk om het uiterlijk van de site voor specifieke apparaten te wijzigen.

Deze tool maakt het mogelijk om verschillende soorten sites te creëren, die elk overeenkomen met een bepaalde apparaatgrootte. Met een mediaquery kunt u bijvoorbeeld aan een pc-gebruiker een aantal producten demonstreren die in 3 rijen zijn gepresenteerd, maar als de site aan de telefoon wordt geopend, worden de producten in 1 rij gerangschikt voor meer gemak van de kijker.

Om u visueel vertrouwd te maken met de eigenschap van aanpassingsvermogen, gaat u naar onze site en probeert u de pagina te verkleinen of uit te breiden om de wijziging van de site te demonstreren. U bereikt een soortgelijk resultaat als u de pagina vanaf uw telefoon opent.

Met responsive design wordt een website ontwikkeld die even prettig te gebruiken is vanaf elk apparaat.

Het enige nadeel van responsieve sites zijn de lange laadtijden van de verminderde paginastatus.

Het is niet nodig om een ​​responsieve site te ontwikkelen, het is mogelijk om alleen een mobiele versie van de site te maken. Op andere bronnen wordt vaak een link “Mobiele versie van de site” geplaatst, waarop wordt geklikt om een ​​site te openen die bedoeld is om te bekijken vanaf een mobiel apparaat. Het grote voordeel van een dergelijke site is het aanpassingsvermogen aan telefoons. Zo’n site wordt niet overladen met een hoog paginagewicht of onnodige componenten. De gebruiker kan gemakkelijk een bestelling plaatsen vanaf een mobiel.

Een belangrijk voordeel is dat u met gespecialiseerde diensten heel eenvoudig en snel een mobiele versie kunt maken. Om uw visitekaartjessite te ontwikkelen, is de enige tool die u nodig heeft een mobiele sitebouwer. Hostingbedrijven bieden ook een designerservice.

Nu over de nadelen. U moet zelfs twee sites onderhouden. De beste oplossing is in dit geval om beide sites aan een gemeenschappelijke database te koppelen, waarna de innovaties in alle versies van de site worden geïmplementeerd. Houd altijd rekening met dit punt wanneer u een ontwerper maakt of koopt.

Het eerste dat u moet weten over een mobiele applicatie is dat het afzonderlijke software is die op geen enkele manier technisch verbonden is met de site. Deze tool heeft zijn voor- en nadelen.

Om de applicatie te gebruiken, moet de gebruiker deze naar zijn apparaat downloaden. Dit is iets moeilijker dan gewoon op een knop klikken of zelfs automatisch worden overgezet naar de mobiele versie. Dit is het eerste nadeel. Het goede nieuws is dat de app zonder internettoegang kan worden gebruikt.

Een applicatie bestellen is duurder dan een mobiele versie of een responsive website, maar zelf maken is veel moeilijker. Het punt is dat een applicatie beschikbaar moet zijn voor meerdere platforms als deze niet exclusief is.

Uiteraard zijn er al tools uitgevonden om de applicatie naar meerdere platforms te porteren, hiervoor worden platforms zoals Phonegap, Ionic, jQuery Mobile gebruikt. Maar als u voor deze optie kiest, moet u betalen voor de diensten van een specialist die de applicatie zal ontwikkelen en deze periodiek zal updaten.

U moet zelf een toepassing kiezen als u een bedrijf in de dienstensector bouwt. Als je bezig bent met fotografie, een applicatie met je prijslijst, artikelen voor modellen over poseren en gedrag op de set, zijn antwoorden op veel gestelde vragen handig. Zo’n applicatie zal regelmatig genoeg worden gebruikt, niet 1-2 minuten.

Denk aan het uiteindelijke doel van het bouwen van een applicatie? De applicatie van de fotograaf zal zijn foto’s kwalitatief verbeteren, omdat op de set hoef je geen tijd te verspillen aan praten over hoe te poseren en hoe te poseren. Ook zal de applicatie werken als een vertaler van potentiële klanten naar echte.

Een uitstekende optie zou zijn om zowel een applicatie als een mobiele versie van de site te maken als uw bedrijf gericht is op live communicatie met een klant. Maar er is een minpuntje: grote contante kosten.

Ben je bijvoorbeeld bezig met journalistiek, dan is het de moeite waard om te stoppen bij een adaptieve site.

Kijk bij het nemen van een beslissing naar de webanalyse van uw site en kijk welk percentage mobiele gebruikers zijn.

Het is in de regel niet nodig om uw eigen applicatie te maken. Als u de mogelijkheden van een bestaande site wilt uitbreiden, kunt u beter kiezen voor het maken van een mobiele versie. Geef voor een reeds functionerende site de voorkeur aan responsiviteit.

Als uw site “gemobiliseerd” moet worden, schrijf dan naar onze specialisten of bel. U wordt geadviseerd welke optie voor u het meest geschikt is. 

https://www.webdeveloper.today/2021/12/

 

https://webdevelopmentapp.com/nl/development.html