DVD Select
Image default
CD

cd drukken

Cd drukken

Als beginnend bandje is het erg lastig om bekend te worden in Nederland. De muziekindustrie is een lastig en gevaarlijk wezen waarbij platenlabels het de artiesten vaak lastig maken. Een cd drukken is bijvoorbeeld al een hele opgave. Zeker als je niet bent aangesloten bij een label dan zal je alles in eigen beheer moeten uitgeven. Natuurlijk zijn er wel wat mogelijkheden om jezelf te promoten. Wij hebben bijvoorbeeld al wel wat live optredens gedaan en die zijn gefilmd en staan op YouTube. Daarnaast hebben we een artiesten fan pagina op facebook aangemaakt zodat mensen ons op die manier kunnen volgen en zo hopen we dat we via de sociale media bekend worden. Een andere manier die we gebruiken is door het cd drukken van ons album. Omdat we dit in kleine hoeveelheden aan de man proberen te brengen hebben we dit uitbesteed aan een online aanbieder van cd drukken. Het is namelijk niet zo dat het gaat om 10 cd’tjes, dat hadden we zelf ook nog wel gekund. We proberen eerst 200 cd’s te slijten door bijvoorbeeld na onze concerten met een standje te staan waar we ook gedrukte shirts verkopen. Dit was gelukkig een gouden idee en zo verdienen we een mooi zakcentje naast de optredens. Dit is nog lang niet genoeg om rond te komen van de business, maar het begin is er in ieder geval. Het cd drukken hebben we trouwens door de volgende website laten doen: cddrukken.nl. Zij zijn de marktleiders als het aankomt op cd drukken en dat zie je er ook aan af. Niet alleen zijn zij gespecialiseerd in cd drukken, ook kan je hier terecht voor de volgende taken:

  • cd drukken, dupliceren en persen
  • dvd drukken, dupliceren en persen
  • en het vormgeven van de hoesjes

Na het cd drukken heb je trouwens nog een enorme keuze aan verpakkingsmateriaal waarin je het album mee kunt inpakken.

Cd drukken begint bij cddrukken.nl

Zo gezegd zo gedaan en we hebben dan ook besloten om het cd drukken in zijn geheel aan dit bedrijf over te laten. De website sprak ons heel erg aan, vooral de recensies van andere klanten. Daar stonden zelfs behoorlijk bekende artiesten tussen dus het was wel duidelijk dat ook zij zeer veel baat hebben gehad bij het cd drukken door cdrukken.nl. wat ons opviel was de vriendelijkheid waarmee wij ontvangen werden toen we ze een bezoekje gingen brengen aan hun kantoor in Enkhuizen. Ze zijn doordeweeks beschikbaar tijdens kantooruren. Als jij net als ons ook wilt cd drukken, dan is dit bedrijf toch wel de top van de markt. Nadat wij onze wensen uiteengezet hadden, onder het genot van een kopje koffie, hebben ze voor ons een offerte opgesteld voor het cd drukken. Dit viel echt enorm mee. Dit komt omdat ze al jarenlang in het cd drukken business zitten en vele contacten in deze wereld hebben opgebouwd. Doordat zij in bulk inkopen kunnen ze de productiekosten enorm laag houden. Na een rondleiding door hun fabriek waren we alleen nog maar meer overtuigd van de goede keuze om met hen in zee te gaan. De prijzen zijn absoluut om over naar huis te schrijven. Ze wilden ons ook erg graag als klant, zeker na het horen van onze muziek. De cd drukken was dan ook geen enkel probleem voor hen en het was binnen twee dagen al helemaal voltooid. Sterker nog, we hadden het zelfs binnen twee dagen al in huis. Geheel gratis thuisbezorgd omdat de transportkosten al in de prijs begrepen waren. Dat is nog eens service. We hebben er voor gekozen om niet alleen cd drukken te kiezen als optie, maar ook om de vormgeving van cddrukken.nl te gebruiken. Deze afdeling heeft de cover voor ons gemaakt net als de lay-out en het lettertype. Je merkte dat hier ware kunstenaars aan het werk zijn en dat gaf ons een extra goed gevoel. De schetsen werden eerst naar ons gestuurd voor eventuele aanvullende informatie en onze goedkeuring. Nou, we hadden niets te klagen en zodoende was ook dit proces in een mum van tijd geregeld.

Probeer het zelf ook eens

Als jij ook een beginnend bandje hebt of solo aan de slag bent, dan raden wij absoluut aan om ook cd’s te gaan uitbrengen. Zoals we al stelden is dit handig als bij verkoop tijdens concerten maar ook zijn er genoeg winkels die beginnende artiesten opnemen in hun catalogus. Wij zijn daarom bijvoorbeeld te vinden bij de Plato. Voor het cd drukken lijkt het ons wel duidelijk wie wij aanraden: cddrukken.nl. Neem maar eens een kijkje op de referentie pagina. De grootste bedrijven vind je hier terug. En ook echt van de meest onwaarschijnlijkste namen waarvan je nooit zou verwachten dat ze cd drukken nodig zouden hebben. Een offerte is gratis aan te vragen en je zult er altijd met zeer veel respect behandeld worden. Die Enkhuizenaren weten wel hoe je met klanten moet omgaan. Bij hun staat klantvriendelijkheid nog hoog in het vaandel, ondanks het feit dat het een online service is. Als je dus geen tijd hebt om daar helemaal naartoe te gaan, dan is het ook mogelijk om alles te regelen via het internet en via de telefoon. Daar doen ze absoluut niet moeilijk over en de feedback die je krijgt is altijd zeer accuraat en doordacht. Schroom dus niet langer en klim in de spreekwoordelijke pen. Dit is de juiste richting naar faam en roem.

http://www.cddrukken.nl/