DVD Select
Image default
Aanbiedingen

3 redenen om te kiezen voor LED downlights als verlichting

3 redenen om te kiezen voor LED downlights als verlichting

Wanneer je op zoek gaat naar verlichting voor je woning, zijn LED downlights misschien niet het eerste waar je aan denkt. En dat is eigenlijk ook helemaal niet zo gek want wanneer je een gemiddelde woonwinkel binnenstapt, zul je vooral hanglampen, vloerlampen, tafellampen, plafonnières en andere meer ‘standaard’ plafondlampen tegenkomen. De eerste woonwinkel waar je ook LED downlights kunt kopen, hebben wij eerlijk gezegd nog niet gezien. Wil je dit soort lampen aanschaffen? Dan kom je dus al snel bij een online aanbieder uit, zoals ledlichtstunter.nl bijvoorbeeld. Hier vind je een ruim assortiment aan LED lampen, waaronder dus ook downlights. Hieronder lees je drie redenen om te kiezen voor LED downlights als verlichting. 

 

LED downlights zijn functioneel, modieus en elegant

LED downlights zijn vrij kleine en dunne inbouw- of opbouw armaturen die te verkrijgen zijn in diverse vormen, afmetingen, lichtkleuren en lichtsterktes of wattages. LED downlights kunnen dan ook worden gezien als functionele lampen met een moderne, strakke en modieuze uitstraling. Omdat de lampen in zoveel verschillende varianten te koop zijn, komen ze in bijna ieder interieur mooi tot hun recht. In vergelijking met LED spotjes (waarmee downlights nog wel eens verward worden), verspreiden downlights het licht op een zachte en elegante manier. Dit gegeven brengt ons meteen bij het volgende voordeel.

 

Nooit meer last van harde schaduwen

LED spotjes kunnen, net als heel veel andere soorten lampen overigens, vrij harde en duidelijke schaduwen veroorzaken. Bij LED downlights wordt het licht echter veel mooier egaal over de hele ruimte verspreid. Deze egale verspreiding van het licht verkleint de kans op schaduwen, die je soms de stuipen op het lijf kunnen jagen. Bovendien lijkt de ruimte zo ook een stukje groter. Wil je een ruimte verlichten waar (bijna) geen natuurlijk daglicht naar binnen valt? Dan zijn LED downlights een hele goede oplossing.

 

De aanschafprijs verdient zich gemakkelijk terug

LED lampen zijn over het algemeen iets duurder in aanschaf dan gloeilampen bijvoorbeeld, maar die aanschafprijs verdient zich gemakkelijk terug. Dit komt omdat LED lampen voor dezelfde lichtopbrengst veel minder watt verbruiken. Daarnaast gaat er nauwelijks energie verloren aan warmte, zoals bij gloeilampen wel het geval is. Tot slot gaan LED lampen bijzonder lang mee en hoeven ze dus niet zo vaak vervangen te worden. LED downlights zijn dan ook een zeer goede investering!

 

https://www.ledlichtstunter.nl/