DVD Select
Image default
Aanbiedingen

De medicinale effecten van paddenstoelen

De vraag naar alternatieve geneeswijzen groeit elke dag. Zo ook de vraag naar medicinale paddenstoelen. We snappen het als je graag meer informatie over de werking van deze paddenstoelen wilt of als je vragen hebt over de paddenstoelen. Er zijn zo veel verschillende soorten dat we ze niet allemaal kunnen bespreken. Desondanks willen we je in de deze blog een kijkje geven in de wereld vanmedicinale mushrooms.  Lees snel verder!

 

De oorsprong van de medicinale paddestoelen

De oorsprong van het gebruik van medicinale paddenstoelen ligt in de traditionele Chinese Geneeskunde. Er wordt dus geschat dat al 5000 tot 7000 jaar gebruik wordt gemaakt van deze medicinale paddenstoelen. Uit de traditionele Chinese Geneeskunde blijkt dus dat ze toen als wisten dat het krachtige ziektebestrijders zijn. Omstreeks 1000 jaar na Christus nam het gebruik van de paddenstoelen voor medicinale effecten toe. Toen begonnen ze ook met het ontwikkelen en verbeteren van de wijze van kweken. Vandaag de dag worden de medicinale paddenstoelen nog steeds gebruikt in de alternatieve geneeswijzen. Vooral in landen als Vietnam, Thailand, Korea, Laos en India, vind je momenteel nog steeds veel recepten en kuren, waarvan de oorsprong en het gebruik ligt in de traditionele cultuur. Maar ook in westerse landen worden de paddenstoelen steeds meer gebruikt.

 

De werking van medicinale paddenstoelen

De effecten van medicinale paddenstoelen zijn zeer divers. Een voorbeeld van een medicinale paddenstoel is Cordyceps. Cordyceps kan helpen bij chronische virale infecties, werkt ontstekingsremmend, heeft een verlagend effect op triglyceriden en LDL-cholesterolwaarden, gaat vermoeidheid tegen en vergroot de longcapaciteit. Daarnaast kan het genomen worden ter verbetering van de nierfunctie. Er zijn nog veel meer medicinale paddenstoelen die andere werkingen hebben dan Cordyceps. Ga dus vooral op onderzoek uit om te kijken bij welke soort jij je het fijnst voelt en die past bij je huidige situatie. Aanbevolen wordt om informatie in te winnen bij experts, zoals de medewerkers van 24 High. Medicinale paddenstoelen zijn geen psilocybine paddenstoelen. Dit betekent dus dat ze geen psychedelische effecten hebben. Medicinale paddenstoelen zijn geschikt als ondersteuning bij een gezonde levensstijl en kunnen preventief tegen bepaalde kwaaltjes worden in genomen.