DVD Select
Image default
Aanbiedingen

Kamperen met de kleine

De juiste hydrofiele slaapzak voor je baby is een van de beste dingen die je kunt doen om je baby goed te laten slapen tijdens het kamperen.  Een warme, comfortabele baby zal veel beter slapen dan een baby die zich niet op zijn gemak voelt en het koud heeft.  

We weten allemaal dat een goede nachtrust een spelbreker kan zijn, zowel voor de baby als voor mama en papa.  

Baby Camping Slaapzak vs. Babyslaapzakken

Een babyslaapzak is de norm geworden voor de meeste slapende baby’s. Ze houden baby’s binnen, zijn gemakkelijk voor luierwissels en velen helpen vaak bij het inwikkelen van de baby armen. Een kampeer slaapzak voor een baby is anders. Het is eigenlijk ontworpen om mee te nemen op een kampeertocht met het gezin en om kleine kinderen warm te houden als ze buiten in een tent slapen.

Een slaapzak alleen is niet voldoende voor tent kamperen met een baby, omdat ze het dan ’s nachts te koud krijgen. We hebben een aantal alternatieven voorgesteld die vergelijkbaar zijn met een babyslaapzak, maar die meer geschikt zijn voor kamperen met een zuigeling of jonge baby.

Waar moet een baby in slapen tijdens het kamperen?

Baby’s moeten tijdens het kamperen in een speciaal ontworpen kampeer slaapzak slapen. Deze slaapzakken zijn ontworpen om baby’s ’s nachts warm te houden, maar ook om veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Onder de slaapzak moet de baby een onderlaag van merinowol dragen om hem warm te houden en om zweet af te voeren.

Eigenschappen die je moet zoeken in kampeer babyslaapzakken

Hieronder vindt je enkele van de eigenschappen van baby camping slaapzakken die je zou willen:

 

  • Omgekeerde rits: Deze functie is verplicht. Het betekent dat je de slaapzak vanaf de onderkant kunt openritsen om luiers te verschonen zonder uw baby uit de slaapzak te halen.

  • Waterafstotend materiaal: Vermijd katoen, want dit absorbeert water als een spons.

  • Afneembare mouwen: Deze zijn fijn als je vooral bij warmer weer gaat kamperen.

  • Terug Vouwbare handdoeken: Deze functie is geweldig voor kamperen in kouder weer, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het aantrekken van handschoenen voor je baby.

  • Geschikt voor wandelwagens: Sommige babyslaapzakken hebben een gat in de rug waar de riemen van de kinderwagen doorheen kunnen. Dit laat echter wel wat koude lucht binnen, zodat ze misschien niet zo warm zijn.

  • Ritsbare benen: Soms is er een rits zodat je van de onderkant van de slaapzak benen kunt maken. Ik vind dit niet handig om in te slapen, maar het is wel handig als je de slaapzak in een draagzak of wandelwagen wilt gebruiken.

  • Machinewasbaar: Wie wil de slaapzak van zijn baby nu met de hand wassen?

 

Camping slaapzakjes voor baby’s en peuters

De koude grond onder u is een van de snelste manieren om lichaamswarmte te verliezen en kan baby’s en peuters het echt koud maken tijdens het kamperen.  Om dat te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je kind altijd op een geïsoleerd campingbedje slaapt. 

 

https://www.vetlog.nl/aanbiedingen/voordelen-van-baby-slaapzakken/