DVD Select
Image default
Aanbiedingen

Rollenbanen: een beginnersgids

Binnen het transport in bedrijven zijn er veel verschillende systemen te vinden.  Een van die systemen zijn rollenbanen. Rollenbanen vormen een efficiënte transportoplossing voor veel verschillende soorten producten en materialen. Hier volgt een beginnersgids over rollenbanen, waarin wordt uitgelegd hoe ze werken en wat hun belangrijkste voordelen zijn.

Hoe werken rollenbanen?

Rollenbanen bestaan uit een reeks rollen, gemonteerd in frames, die ronddraaien om goederen of materialen van het ene naar het andere punt te verplaatsen. Ze kunnen worden aangedreven door de zwaartekracht, met de hand of door een elektrische motor. De rollen zijn meestal van staal of aluminium en variëren in diameter en breedte, afhankelijk van het soort product dat wordt vervoerd. De rollen staan op regelmatige afstanden van elkaar over de lengte van het transportframe. Goederen of materialen worden geplaatst  op de transportband en worden langs de rollen naar hun bestemming vervoerd.

De belangrijkste voordelen van rollenbanen zijn

  • Efficiënt: Rollenbanen kunnen grote hoeveelheden goederen of materialen snel en efficiënt vervoeren.
  • Flexibel: Rollenbanen kunnen gemakkelijk worden geconfigureerd om goederen of materialen van verschillende afmetingen en vormen te vervoeren.
  • Aanpasbaar: Rollenbanen kunnen worden aangepast om goederen of materialen van verschillende hoogtes te transporteren.
  • Duurzaam: Rollenbanen zijn gemaakt van sterke materialen die bestand zijn tegen zwaar gebruik.

Rollenbanen zijn een populaire keuze voor veel bedrijven omdat ze een efficiënte, flexibele en duurzame transportoplossing bieden. Als u op zoek bent naar een manier om goederen of materialen te verplaatsen.

Wat zijn rollenbanen?

Rollenbanen zijn een type transportsysteem waarbij materialen of producten over een reeks rollen worden verplaatst. Ze kunnen worden gebruikt om goederen horizontaal of bergopwaarts te verplaatsen, en kunnen handmatig of met een elektrische motor worden aangedreven. Rollenbanen worden vaak gebruikt in fabrieken, magazijnen en distributiecentra om zware of omvangrijke voorwerpen te verplaatsen.

https://www.acb-transportbanden.nl