DVD Select
Image default
Particuliere dienstverlening

Is zonne-energie zinvol voor een klein bedrijf?

Steeds meer grote bedrijven kondigen hun overstap naar zonne-energie aan, maar is zonne-energie zinvol voor een klein bedrijf? Als u een eigenaar van een klein bedrijf bent en nieuwsgierig bent naar de voordelen van zonne-energie, zijn hier drie sleutels om u te helpen de levensvatbaarheid voor uw bedrijf voor een zonne-installatie te beoordelen.

1. Heb je ruimte?

Als u een klein bedrijf bent, met name een bedrijf dat eigenaar is van hun gebouw of een langetermijnhuurovereenkomst op het onroerend goed heeft, moet u voldoende ruimte hebben voor een fotovoltaïsch systeem op zonne-energie. Als een van beide uw bedrijf beschrijft, is de volgende stap om met een gekwalificeerde en ervaren zonne-installateur te praten. Een gekwalificeerde installateur kan een beoordeling van uw locatie uitvoeren om het zonne-energiepotentieel van uw eigendom te bepalen en u een redelijk goed idee te geven van hoeveel uw systeem zou kunnen kosten en hoeveel u jaarlijks zou kunnen besparen. Rekening houden met andere gevolgen zoals overlast van vogels is ook belangrijk om te overwegen, want hoe duiven verjagen als u lekker aan het werk bent op kantoor?

2. Bepaal uw energieprioriteiten

Voor veel kleine bedrijven kunnen fluctuerende kosten een winstderder zijn, terwijl anderen zich geen downtime in hun activiteiten kunnen veroorloven. Met een zonne-PV-systeem kunnen uw maandelijkse energiekosten niet alleen voorspelbaar zijn, maar mogelijk zelfs helemaal worden geëlimineerd. En met de mogelijkheid om onsite batterijback-ups toe te voegen als optie, kunnen veel kleine bedrijven continue, ononderbroken service garanderen of hun vraag verminderen tijdens piekperiodes, wanneer de tarieven doorgaans het hoogst zijn.

3. Praat met uw accountant

De federale overheid heeft onlangs het investeringskrediet (ITC) vernieuwd, dat van toepassing is op residentiële en commerciële zonne-installaties. De (ITC) stelt bedrijven met in aanmerking komende zonne-energiesystemen in staat om 26 procent van de installatiekosten af te trekken van uw federale belastingen in 2021 en 2022. Dat aantal daalt tot 22 procent in 2023 en daalt zelfs verder tot 10 procent in 2024. Bovendien hebben de meeste bedrijven kunnen versneld worden afgeschreven op hun zonne-installatie, waarbij 85 procent van de waarde van het systeem van hun belastingen wordt afgetrokken, wat helpt om verdere belastingbesparingen toe te voegen door de initiële kosten van de installatie te compenseren

 

 

https://zonnepanelenvogelvrij.be/duiven-verjagen/