Image default
Sport

Top meest bekende bevestigingswedstrijden in het Europese voetbal

voetbaltrainer materiaal

Vaste wedstrijden zijn niet ongebruikelijk in het moderne voetbal. Dit is de naam van de wedstrijden, waarvan de resultaten de teams van tevoren afspreken. Dergelijke wederzijds voordelige contracten bieden teams grote voordelen. Alleen fans die weddenschappen op hun favoriete clubs hebben geplaatst, lijden. Er zijn veel van dergelijke gevallen in de geschiedenis. Enkele daarvan worden in deze review besproken.

Duitsland: Oostenrijk

Allereerst moet de ontmoeting tussen Duitsland en Oostenrijk worden benadrukt. Het was de derde wedstrijd van de groepsfase van het WK. De bijeenkomst vond plaats in 1982. Het eindigde met een score van 1: 0. Beide teams gingen door naar de volgende ronde. Hrubesh slaagde erin om in de tiende minuut van de vergadering een rekening te openen. De aanvallen en activiteit van de Duitsers duurden ongeveer twintig minuten. Daarna stierf het spel gewoon uit. Tijdens de tweede helft rolden de spelers van beide teams zorgeloos de bal. De fans floot, schreeuwden beledigende woorden, maar dit had geen invloed op de spelers. Een Oostenrijkse journalist die verslag deed van de wedstrijd, drong er bij fans op aan hun televisies uit te zetten. En zijn Duitse collega stopte volledig met commentaar op de wedstrijd. Volgens de resultaten van de wedstrijd bleef de ploeg van Algerije en Chili buiten het kader van het toernooi. Uit de publicaties van de volgende dag bleek dat het een onderhandelde bijeenkomst was. De teams werden beschuldigd van het bedriegen en bedriegen van de voetbalgemeenschap. Dergelijke beschuldigingen gingen lange tijd door. De teams konden de schaamte niet wegwassen. De wedstrijd ging de voetbalgeschiedenis in als een van de beschamende.

Spanje: Malta

In dit opzicht onderscheidde de bijeenkomst Spanje: Malta zich. De score van deze bijeenkomst was 12: 1. De wedstrijd vond plaats in 1983. Het was de EK-kwalificatiewedstrijd. Vanaf de eerste helft namen de Spanjaarden de leiding met 3: 1. Een echte circusvoorstelling begon in de tweede helft van de bijeenkomst. Maar liefst 9 ballen vlogen de Maltese poort in. Hierdoor kregen de Spanjaarden precies zoveel punten als nodig waren om bij de Euro te komen. Ondanks het protest van Holland werden de specifieke feiten van de heimelijke verstandhouding natuurlijk niet gepresenteerd. De UEFA erkende daarom het resultaat van de ontmoeting en opende de weg voor de Spanjaarden. Hierdoor konden ze de finale van het toernooi halen. De Spanjaarden leden alleen een nederlaag voor de Fransen. Wat betreft het Maltese nationale team, deze nederlaag tot op de dag van vandaag is de meest beschamende in de geschiedenis van het land.

Zweden: Denemarken

Over de bijeenkomst Zweden: er zou ook over Denemarken zijn onderhandeld. Het eindigde in een gelijkspel 2: 2. De wedstrijd vond plaats in 2004. Het was de derde wedstrijd van de groepsfase van het EK in 2004. De wedstrijd werd gespeeld met een score van 2: 1, toen de Denen zonder enige weerstand een doelpunt kregen. Er waren nog maar een paar minuten tot het einde van de wedstrijd. Nadat de score gelijk was, stopten de teams simpelweg en weigerden het gevecht voort te zetten. Ondanks de schandalige publicaties in de pers zijn de feiten van de heimelijke verstandhouding nooit gevonden.

Armenië: Albanië

Niet minder schandalig was het duel tussen Armenië en Albanië. In deze wedstrijd verloren de Armeniërs met een score van 0: 2. De meeting vond plaats in 2015. Het was de EK-kwalificatiewedstrijd. De Albanezen hadden een overwinning nodig om zich te kwalificeren voor het kampioenschap en kregen die dankzij de overeenkomst met de vijand. Door de openlijke medeweten van de Armeense verdedigers konden de Albanezen drie onbeantwoorde goals scoren. Volgens geruchten ontvingen de gastheren $ 5 miljoen voor deze wedstrijd.