webshops in corona tijd

veel bedrijven kiezen er de laatste tijd voor om hun aanbod ook digitaal aan te bieden. Dit is vooral handig in de periode waarin we nu leven, namelijk de corona periode. Mensen blijven veel thuis en bestellen daardoor veel online. Veel winkels die geen webshop hebben lopen dan hierdoor veel geld mis. Veel bedrijven doen daarom een WordPress website laten maken om zo toch mee te gaan met de online trend van de webshops.

Pakketbezorgersdiensten

Niet alleen webshops zien dat er steeds meer online gekocht wordt maar ook pakketbezorgersbedrijven zoals PostNL. Zij verwachten dat voor de komende feestdagen 60 tot 70 procent meer pakketjes besteld gaan worden dan begin dit jaar. Door de coronacrisis werd de capaciteit al verhoogd met 40 procent. Vaak komt tijdens de feestdagen daar nog eens zo’n 20 tot 30 procent bij. Normaal gesproken levert PostNL ongeveer 900.000 pakketjes per dag af maar door het corona tijdperk loopt dat tegen de miljoen aan. Verwacht wordt dat dit tijdens de feestdagen ongeveer 1,5 miljoen per dag worden. Logisch dat veel bedrijven hierop inspringen en hun WordPress website laten maken of aanpassen om zo hun producten te verkopen.

Consumenten moeten eerder bestellen

PostNL zet dit jaar extra vrachtwagens en duizend extra bezorgers in om 24/7 de pakketjes te kunnen verwerken. PostNL kijkt samen met de webshops hoe ze de pakjes op het juiste moment bezorgd krijgen. Webshops zullen hierbij eerder moeten beginnen met campagnes en acties zoveel mogelijk moeten spreiden. Wanneer de Webshops hun WordPress website laten maken moet hierop gelet worden. Verder kan het helpen als de consument er op tijd bij is met de bestelling van cadeautjes. Leveringstijden kunnen namelijk heel erg gaan afwijken.

https://web-wings.nl/