DVD Select
Image default
Zorg

Ontdek de mogelijkheden over ondersteuning bij mantelzorg in Tilburg nodig

Wist u dat u als mantelzorger hulp of ondersteuning kunt aanvragen door u aan te melden bij mantelzorg in Tilburg? Hoewel u voor een naaste zorgt, hoeft dit niet te betekenen dat er niemand voor u hoeft te zorgen. Mantelzorgers houden hun werkzaamheden en taken juist langer vol, als zij zelf op bepaalde momenten ondersteund kunnen worden. Ontdek wat er onder de taken van mantelzorg in Tilburg valt en op welke manier Mantelzorgmakelaar Reeshof mantelzorgers kan ondersteunen bij hun taak.

Wat valt er onder de taken van mantelzorg in Tilburg?

Voert u mantelzorg in Tilburg uit? Dan is het u vast al opgevallen dat veel personen niet zo goed weten wat het werk van een mantelzorger inhoudt. In de Nederlandse wet- en regelgeving is vastgelegd dat iemand een mantelzorger is, wanneer er meer dan acht uur per week en op de lange termijn voor iemand uit de naaste omgeving gezorgd wordt. Dit houdt in dat de mantelzorg in Tilburg vrijwel altijd wordt gecombineerd met een baan in loondienst en het eigen gezin. Taken die door een mantelzorger worden uitgevoerd, beperken zich vaak niet tot fysieke en mentale ondersteuning van zorgbehoevenden. Er komt ook veel administratief werk bij kijken en er dient contact te worden onderhouden met verschillende (zorg)instanties.

Hoe voorkomt men dat een mantelzorger overbelast raakt?

Mantelzorgmakelaar Reeshof zorgt er bij mantelzorg in Tilburg voor dat u als mantelzorger niet overbelast raakt. Het is niet niks om de zorg voor naasten op u te nemen, als aan de andere kant de zorg voor uw eigen gezin en uw baan in loondienst of onderneming even veel aandacht vereisen. Gelukkig helpt deze expert u wanneer het u als mantelzorger allemaal te veel wordt. U kunt taken aan deze professionals overdragen en meer rust en tijd voor uzelf nemen als u dat nodig heeft. Op die manier kunt u uw eigen batterijen opladen, zonder dat de zorg voor uw naaste wordt onderbroken.