DVD Select
Image default
Kinderen

4 belangrijke dingen bij het kopen van een kinderfiets

4 belangrijke dingen bij het kopen van een kinderfiets 

Door elke ochtend te sporten wordt je kind gezond en een kinderfiets 12 inch kan kinderen helpen om hun beenspieren te trainen en hun evenwicht te bewaren. Daarnaast kunnen fietsen door kinderen ook gebruikt worden voor vervoer bij het spelen of om naar school te gaan. Er zijn veel soorten fietsen die door fietsfabrikanten worden geproduceerd die op verschillende segmenten zijn gericht. Door de vele soorten fietsen kunnen ouders zeker in de war raken over welk type fiets geschikt is om een ​​schooltas op mee te nemen. Let daarom op 4 belangrijke dingen voordat je een kinderfiets koopt, zodat het geld dat uit je portemonnee is gekomen niet verloren gaat.

Pas het type fiets aan aan de leeftijd van het kind

Je moet het type fiets aanpassen aan de leeftijd van je kind, zodat je kind comfortabel op de fiets kan zitten. De maat en vorm van de fiets wordt meestal aangepast aan de leeftijd van het kind dat de fiets gaat gebruiken. Fabrikanten zullen fietsen in verschillende vormen en hoogtes produceren die zijn gericht op de leeftijdsgroep tot de lengte van het kind. Zo is een 12 inch kinderfiets geschikt voor kinderen van 2 tot 4 jaar met een lengte variërend van 85 cm tot 100 cm. Daarnaast moet je letten op de vraag of de fiets meisjes schooltassen meiden kan dragen die kunnen worden gevuld door de behoeften van het kind wanneer het kind op de fiets rijdt.

Let op de fietsveiligheid

Vervolgens moet je letten op de veiligheid van de aan te schaffen kinderfiets. Hoewel fietsen worden geproduceerd op basis van bepaalde segmenten, is het ook een goed idee om te kijken of de fiets die je gaat kopen voldoet aan de veiligheidsnormen voor kinderen. Er moet niet alleen rekening worden gehouden met de vorm van de fiets, maar ook met hoeveel ruimte het bovenframe heeft als je kind op de fiets zit. De opening kan dienen om te voorkomen dat het kind gewond raakt bij het naar voren glijden van het fietszadel. Het lijkt triviaal, maar het kan kinderen helpen om veiliger en comfortabeler te fietsen.

Materiaal fietsframe

De derde is om aandacht te besteden aan het materiaal van het fietsframe dat je gaat kopen, omdat dit de duurzaamheid van de fiets kan beïnvloeden bij gebruik door kinderen. Een goede fiets ziet er steviger uit bij gebruik door kinderen. Of het fietsframe goed is of niet, kun je op een hele gemakkelijke manier achterhalen. Meestal zal een fiets van goed materiaal een zwaarder gewicht hebben dan een fietsframe van slecht materiaal. Kiezen voor een fiets met goede materialen kan er ook voor zorgen dat de fiets langer meegaat, zodat je niet steeds geld uit je leren portemonnee heren hoeft uit te geven.

Remfunctie van de fiets

Verder is het laatste waar je bij het kopen van een kinderfiets op moet letten dat de remfunctie voldoet aan de veiligheidsnormen. Remmen hebben een belangrijke rol waar je op moet letten omdat hun functie is om de fiets tot stilstand te brengen. Je kunt controleren of de remfunctie optimaal is door aan de voor- en achterwielen te draaien en vervolgens op de rem te trappen om te zien of de wielen stoppen wanneer de remmen worden gebruikt. Zie daarnaast ook de positie tussen de voor- en achterbanden. Ze moeten in een rechte lijn staan, zodat de balans van de fiets bij gebruik door kinderen optimaal is. Dit alles is nodig voor de veiligheid van kinderen tijdens het fietsen.