DVD Select
Image default
Zakelijk

Stoppen met je onderneming

Je bedrijf verkopen kan een hele zware stap zijn. Helemaal wanneer een bedrijf al vele jaren binnen een familie is. Inmiddels is deze al van opa op papa en kleinzoon overgegaan. Echter kan niemand in de toekomst kijken. Zo zijn er ondernemers die al jaren een eigen bedrijf hebben. Zij hoopten dat hun eigen kinderen deze gingen overnemen, maar helaas. De kinderen wilden een andere weg inslaan en niet het bedrijf van paps overnemen. Natuurlijk is dat een bittere pil. Helemaal wanneer je met eigen handen een bedrijf hebt opgezet en nu hier zelf mee moet stoppen. Natuurlijk kan je als ondernemer er ook meteen voor kiezen om het bedrijf te gaan verkopen. Helemaal wanneer je voor jezelf andere plannen hebt kan het aan te raden zijn om tot verkoop over te gaan.  

Neem de juiste stappen 

Wanneer de kogel door de kerk is en je echt hebt besloten om jouw bedrijf te verkopen, schakel de juiste mensen in. Mensen die goed kunnen helpen met het maken van de juiste stappen. Want er komt heel veel bij kijken wanneer een bedrijf verkocht gaat worden. Niet alleen is het heel erg moeilijk om een bedrijf die voorouders al hebben opgezet nu te moeten verkopen. Niet alleen komt hier een financieel plaatje bij kijken, maar ook de emotionele kant komt hierbij kijken.  

Bij IMK, het instituut voor midden en kleinbedrijf, werken specialisten die goed kunnen helpen met het maken van de juiste keuzes.

https://imk.nl/bedrijf-verkopen/