DVD Select
Image default
Bedrijven

Endoscopie met dierenarts Helmond

Heeft uw huisdier darmproblemen, last van een verstopping of opeens last van diarree? Dan kan het verstandig zijn om een endoscopie te laten doen bij dierenarts Helmond.  Ook wanneer uw huisdier last heeft van een verkoudheid, lopende neus of hoesten kan het een goede zet zijn.

 

Wat bedoelen ze met een endoscopie?

Een endoscopie is een inwendig onderzoek waarmee dierenarts Helmond in het lichaam van uw dier gaat kijken via de neus of mond zonder een snede te hoeven maken. Met behulp van een flexibele buis treed de dierenarts het lichaam binnen en kunnen zij het binnenste van de neus, de longen, blaas en het maagdarmstelsel van uw kat of hond bekijken.

 

Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw dier een ongebruikelijk voorwerp heeft ingeslikt of in zijn neus heeft gekregen. In sommige gevallen kan dit gelijk tijdens de endoscopie verwijderd worden. Mocht dit niet zo zijn dan is het meestal nodig om alsnog een normale operatie uit te voeren.

 

Wanneer een endoscopie uitvoeren?

Wellicht is je vraag al voor een deel beantwoord, maar endoscopie wordt namelijk vaak ingezet bij:

  • Incontinentie, bloed of diarree als ontlasting
  • Aanhoudende maagdarmklachten zoals een slechte eetlust
  • Opvallend niezen of een blijvende natte neus
  • Langdurig hoesten

 

Kosten van een endoscopie via dierenziekenhuis Helmond

De kosten van een endoscopie zijn afhankelijk van de onderzoeken die uw huisdier nodig heeft. De tarieven verschillen per onderzoek en per dierenarts. Als uw hond of kat alleen een endoscopie nodig heeft, zullen de kosten lager zijn dan wanneer er een ingreep moet plaatsvinden of wanneer er geneesmiddelen nodig is.

 

https://www.web-wings.nl