DVD Select
Image default
Bedrijven

Stopcontacten: hoe zorg je voor veiligheid?

Heeft u een of meer stopcontacten in uw huis die niet werken, en maakt u zich zorgen of dit een elektrische bedreiging vormt voor u en uw gezin? Het uitstellen van het onderzoek en de reparatie van stopcontacten, evenals het onjuist gebruiken ervan of het negeren van het probleem, kan onverwachte en ernstige gevolgen hebben. Neem stopcontacten serieus om uw eigendommen en uw gezin te beschermen. Stopcontacten kunnen en zullen falen door slijtage. De leeftijd en het soort stopcontact kunnen een grote rol spelen, vooral in oudere huizen die moeten worden gemoderniseerd door over te schakelen van twee naar drie polige stopcontacten of over te schakelen naar GFCI-stopcontacten. Wanneer stopcontacten defect raken, kan defecte bedrading een rol spelen, vooral wanneer terug gestoken bedrading (een kortere weg voor het bevestigen van draden) leidt tot zwakke verbindingen, uitval van stopcontacten en andere risico’s. Schakel een professionele elektricien in als u niet zeker weet wat de oorzaak is van het defect raken van het stopcontact.

De gevaren van stopcontacten

Stopcontacten zijn een bron van hoogspanningsstroom. Omdat elektriciteit zo snel reist, kan de eerste verbinding een korte vonk genereren voordat alle elektronen vrij zijn om stroom te leveren. Wanneer dit af en toe gebeurt bij het aansluiten of verwijderen van een gadget, wordt dit als normaal beschouwd. Het lichaam, dat grotendeels uit water bestaat, is een goede geleider van elektriciteit. Elektrocutie, die de dood tot gevolg kan hebben, kan optreden wanneer het lichaam in direct contact komt met elektriciteit. Elk jaar vinden er zo’n 30.000 niet-fatale schokken plaats, waarvan vele resulteren in verwondingen en verplaatsingen naar de afdeling spoedeisende hulp. Kinderen die hun vingers of een metalen voorwerp zoals een paperclip, vork of lepel in een stopcontact steken, zijn het meest kwetsbaar voor elektrische schokken. Houd stopcontacten daarom ook afgedekt wanneer ze niet in gebruik zijn.

Veiligheidsmaatregelen voor stopcontacten

De meest effectieve veiligheidsmaatregelen die uw gezin kan nemen om het risico op een elektrische schok te beperken, zijn babyveilige stopcontacten. Als stopcontacten heet zijn, zorg er dan voor dat apparaten het stopcontact niet overbelasten, vervang het stopcontact als alle elektrische stekkers niet goed passen, en installeer afdekplaten op alle stopcontacten om alle bedrading te bedekken en het risico op schokken te verminderen. Het is tijd om contact op te nemen met een professionele elektricien, want u kunt op een veilige manier de volgende stappen voor uw stopcontacten en bedrading analyseren. Woont u toevallig in Haarlem, dan kunt u contact opnemen met een ervaren elektricien Haarlem om de klus voor u te klaren. Het kan zo simpel zijn als het vervangen van een enkel stopcontact, of er kan meer bedrading nodig zijn om het huis te voldoen aan de vereisten voor een veilig stopcontact.