DVD Select
Image default
Bedrijven

Waarom zou ik een inductie kopen?

Een inductie is de toekomst volgens veel mensen. De plaat heeft veel voordelen en het is veel veiliger dan koken met gas. Je kunt gemakkelijk de perilex aansluiting aansluiten en als je het niet weet dan kun je een elektricien bellen die je graag wilt helpen met de perilex. Een inductie verliest weinig energie en gaat metteen uit als je de pan van de plaat afhaalt. De plaat gaat alleen aan als er een magnetische pan op het fornuis komt en er zit zelfs een kinderslot op sommige inductiekookplaten, zodat kinderen dus de platen niet aan kunnen doen. De meeste mensen hebben geen magnetische pannen en dat is een nadeel van een inductiekookplaat. 

magnetische pannen en pacemaker

Je hebt wel een paar nadelen als je net een inductiekookplaat hebt gekocht. Je moet allemaal nieuwe magnetische pannen aanschaffen. Een normale pan werkt niet op de plaat. Heb je een pacemaker? Je mag dan niet te lang achter het fornuis staat anders kan de pacemaker kapot gaan. Zo een pacemaker kan niet tegen magnetische objecten en dat hoort bij de plaat. Je kunt ook niet wokken of braden of stomen als je een inductie hebt. Als je dat wel wilt doen dan moet je niet een inductie aanschaffen. Je hebt wel veel voordelen met een inductie.

Voordelen van een plaat

Heb je zo een plaat dan kan je het makkelijk schoonmaken. Er zitten geen rare hoeken in en het is plat. Je kunt met een doekje het snel schoonmaken zonder dat je allemaal dingen hoeft te verschuiven. De inductie is ook snel warm als je het hebt aanstaan en het koelt ook snel af. Je verbruikt niet te veel stroom met zo een plaat en na een paar jaar haal je het geld er terug uit.