DVD Select
Image default
Energie

Wat te doen bij kortsluiting?

 

Een kortsluiting. Nee, hè. Kinderen die boos worden omdat ze geen wifi hebben, koelkast en vriezerspullen die weggegooid moeten worden, geen licht en geen elektriciteit voor de oven. Het avondeten kan nu wel weggegooid worden. Kortsluiting is altijd vervelend. Gelukkig valt er wel wat aan te doen. Er zijn een hele hoop voorzorgsmaatregelen, maar overkomt het je toch, en kun je het niet zelf oplossen, dan is elektricien Roosendaal 24 uur bereikbaar, dus ook op de meest onmogelijke tijden. 

Wat te doen bij kortsluiting?

Kortsluiting wordt veroorzaakt als twee of meer elektriciteitsdraden- of kabels met elkaar in contact komen. Deze draden zorgen voor een nieuwe verbinding waarvan de weerstand lager is dan de rest in het circuit. Deze draden worden warm en alles wat er mee in aanraking komt kan in brand vliegen. Soms kan het bij kortsluiting al helpen om de hoofdschakelaar uit en dan weer in te schakelen. Hopelijk lost dit het probleem snel op. Maar helaas werkt dit niet altijd. Soms is er namelijk meer aan de hand. Het is dan raadzaam een professional ernaar te laten kijken. Elektricien Roosendaal is zo’n professional, die ook nog eens 24 uur bereikbaar is. 

Hoe kortsluiting te voorkomen?

In de meeste gevallen kun je kortsluiting voorkomen. Raak bijvoorbeeld nooit losliggende draden aan, zorg dat elektriciteitsdraden goed geïsoleerd zijn, hang nooit iets op aan elektriciteitsdraden (hoe simpel en vanzelfsprekend het ook klinkt, het gebeurd nog steeds), rol je verlengsnoer altijd helemaal uit voordat je het gebruikt, pak altijd de stekker vast als je iets uit het stopcontact haalt en nooit de draden zelf, spijker elektriciteitsdraden- en kabels nooit vast en gebruik niet meer dan één verlengsnoer tussen een elektrisch apparaat en het stopcontact. Je kunt dus al genoeg zelf doen om kortsluiting te voorkomen, maar mocht het toch misgaan, dan kun je altijd de elektricien inschakelen!