DVD Select
Image default
Energie

Wat zijn de kosten van een elektricien in de buurt?

Weet jij hoeveel een elektricien kost? Bij problemen met de elektra is vaak de eerste gedachte om een elektricien in te schakelen. Dit is ook niet zo gek want elektriciens zijn gespecialiseerd in het oplossen van dit soort problemen. Ze werken vaak een stuk efficiënter dan de gemiddelde particulier. Daarbij gebeurt dit vaak ook op een stuk veiligere manier. Niemand wilt natuurlijk onder stroom staan. Bij het inhuren van een elektricien is het handig om te kijken naar Elektriciens in de Buurt. Zo heb je snel hulp gevonden. Veel mensen huren een elektricien zo snel mogelijk in, zonder te kijken naar de kosten. Dus wat kost een elektricien nou?

De gemiddelde kosten van een elektricien

De gemiddelde taken van een elektricien bestaan uit onder andere het aansluiten van een nieuwe schakelaars zoals een aardlekschakelaar. Het aansluiten van nieuwe groepenkasten, het wegwerken van kabels en zelf bliksembeveiliging aanleggen. De skills van een elektricien zijn erg uitgebreid, dus daar betaal je ook voor. Gemiddeld kost een goede elektricien zo ongeveer 45 euro per uur. Elektriciens die minder vragen lijken aanlokkelijk, maar vaak zijn deze bijvoorbeeld ongediplomeerd. Hierbij heb je dan ook geen garantie. Veel elektricien zijn erkend en dit is ook makkelijk terug te vinden online. Zo ben je verzekerd van iemand met kennis.

Wat beïnvloed het tarief van een elektricien?

De tarieven van elektriciens kunnen dus sterk verschillen van elkaar. Zoals hierboven benoemd is een ongediplomeerde elektricien het goedkoopste. Als je wel een erkende elektricien wilt, maar niet teveel wilt uitgeven dan is het een idee om een zzp’er in te huren. Deze zijn namelijk vaak goedkoper dan elektriciens van een groot bedrijf. Wat de prijs verder kan beïnvloeden is ook de reden dat de elektricien moet komen. Zo is een stopcontact aanleggen een stuk goedkoper dan elektra aanleggen in de gehele woning. De prijzen verschillen dus sterk en hierdoor is er voor iedereen een geschikte elektricien te vinden.