DVD Select
Image default
Energie

Accumachines bieden steeds meer voordelen

Tuinmachines worden alsmaar veiliger, efficiënter én gebruiksvriendelijker. Sinds de introductie van batterij-aangedreven machines, de zogenaamde accumachines, gaat die evolutie razendsnel. Iedereen kan tegenwoordig in de tuin werken, zonder moe te worden en zonder de buren te storen.  Dat komt door de nieuwe metabo accu in de eenvoudig hanteerbare machines.

Vriendelijk gereedschap met een metabo accu

Ze zijn stil, licht, krachtig en eenvoudig te bedienen. Werken met een accumachine is bijzonder aangenaam. Bovendien past een metabo accu in alle accumachines. Over de vele voordelen van werken met een machine op accu kunnen we nog wel even doorgaan. Denk maar aan de omgeving, het milieu en de arbeidsomstandigheden. Een batterij veroorzaakt geen schadelijke uitlaatgassen en produceert een pak minder geluid dan een motor. Batterij-aangedreven toestellen met een metabo accu zijn doorgaans compacte machines. Ze wegen tot 40% minder dan benzinemachines en veroorzaken opvallend minder trillingen. Ook op ergonomisch vlak is er dus heel wat voordeel te halen uit accumachines. Ten slotte is het ook erg onderhoudsvriendelijk materiaal. Vuile bougies vervangen of stinkende brandstof bijvullen is verleden tijd. Zodra de accu opgeladen is, kunt u onmiddellijk aan de slag.

Wat is de metabo accu?

De metabo accu is een batterij die uit meerdere oplaadbare elementen bestaat. Tijdens het opladen wordt de accu gevoed met elektrische stroom. De energieaanvoer zet een chemisch proces in gang. Om de metabo accu te ontladen, moet hij op een machine (stroomverbruiker) aangesloten zijn. Bij de ontlading verloopt het chemische proces in omgekeerde richting en de opgeslagen energie wordt opnieuw in de vorm van elektrische stroom vrijgegeven. Tegenwoordig telt vooral een lange looptijd en een lange levensduur bij het beoordelen van accu’s. Steeds nieuwe technologieën verbeteren de kracht en de levensduur van batterijen aanzienlijk. Kies ook voor een metabo accu in de machine gereedschap en werk zo heerlijk aan al uw klussen.