DVD Select
Image default
Financieel

Zicht op je debiteurenbeheer en openstaande vorderingen met software

Veel ondernemers hebben niet goed in de gaten of er nog openstaande vorderingen zijn en hoelang de termijn voor betaling al is overschreden. Dat is zonde, want zo loop je natuurlijk geld mis. Een debiteur die te laat is, gaat vaak niet ineens uit zichzelf betalen. Met behulp van geavanceerde software voor debiteurenbeheer heb je hier geen omkijken meer naar. Dit systeem verstuurt volledig automatisch een herinnering voor een openstaande factuur. Vaak triggert dit de klant voldoende om tot betaling over te gaan. Bij een enkele herinnering worden er over het algemeen nog geen extra kosten in rekening gebracht.

Wat als de klant weigert te betalen?

Er zijn natuurlijk ook klanten die niet op een herinnering reageren. Dit zijn klanten die duidelijk niet van plan zijn om te gaan betalen. Soms is er sprake van onwil, soms van onmacht. Na de herinnering verstuurt de software voor debiteurenbeheer van Outstanding24 uit Amsterdam automatisch een aanmaning waarbij extra kosten in rekening worden gebracht aan de debiteur. Hierin kan ook worden aangegeven dat de vordering uit handen wordt gegeven aan een incassobureau als er geen betaling volgt. Een deel van de debiteuren zal hierop reageren met een betaling of een verzoek om betaling in termijnen. Je kunt overigens het versturen van een herinnering voor een openstaande factuur handmatig annuleren als er bijvoorbeeld bijzondere omstandigheden zijn en je een individuele afspraak met de klant hebt gemaakt.

Maak kennis met de beste software voor debiteurenbeheer

Wil jij ook weten of de software voor debiteurenbeheer voor jouw bedrijf een kundige oplossing is? Neem dan contact op met Outstanding24 in Amsterdam. Zij leggen je graag uit aan de hand van een demo hoe je het versturen van herinneringen voor een openstaande factuur of een aanmaning volledig automatisch kunt regelen zonder dat je er nog omkijken naar hebt. Uiteraard genereert de software ook handige overzichten van openstaande vorderingen en binnengekomen betalingen, zodat jouw debiteurenbeheer altijd op orde is.