DVD Select
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement

Het is belangrijk dat u als werknemer plezier beleeft aan u werk en het gevoel heeft op u plek te zitten. Dat u zich kunt ontwikkelen op basis van uw talenten opgedane ervaring en ambities. Toch kan het gebeuren dat uw werkgever, om welke reden dan ook, afscheid moet nemen van u als medewerker. In dat geval kan outplacement hulp bieden bij het vinden van een nieuwe baan. Het getuigt van goed werkgeverschap wanneer de werkgever u outplacement aanbiedt en de kosten van het traject voor zijn rekening neemt.

Outplacement vergroot de kans op nieuw werk voor u als vertrekkende medewerker aanzienlijk. Bovendien is uw vertrek prettiger wanneer u op een meer aangename manier vertrekt. En dat is vaak al met een nieuwe baan op zak wanneer u gebruik kunt maken van outplacement. Ook uw werkgever zal er voordeel bij hebben want het feit dat hij u outplacement laat volgen zal positief uitstralen op uw collega’s. Zij zien immers dat er voor u gezorgd wordt.  Bovendien is de kans veel groter dat u uw werkzaamheden zorgvuldig afrondt en dat u na uw vertrek positief terugkijkt op uw dienstverband.

Wat is outplacement eigenlijk?

Wat zijn uw competenties en talenten? Welke interesses en gewoontes heeft u en op welke manier neemt u beslissingen in uw loopbaan? Dat zijn vragen die centraal staan bij de start van een outplacementtraject. Wanneer duidelijk is wat u wilt en wat u kan wordt de focus gelegd op het vinden van een nieuwe baan. De zoekrichting wordt bepaald en er wordt een zoekprofiel gemaakt. Daarnaast is er aandacht voor uw presentatie op internet en worden sollicitaties voorbereid en geoefend. Daarnaast is er ook vaak aandacht voor verliesverwerking. Het is immers niet niets wanneer je wordt ontslagen en dat kan emoties te weeg brengen. Met hulp van een outplacementbureau worden al deze elementen in een goed banen geleid.

https://www.outplacementverzekering.nl