DVD Select
Image default
Aanbiedingen

Hoe bereidt u de krat van uw huisdier voor op een internationale dierenreis?

Hoe bereidt u de krat van uw huisdier voor op een internationale dierenreis?

De bench is misschien wel een van de belangrijkste aspecten van een internationale dierenreis. De bench is gedurende de hele reis het thuis van uw huisdier, en het is van vitaal belang dat uw kat of hond zich comfortabel en veilig voelt in de bench voor een gelukkige en aangename reiservaring met uw huisdier. 

Internationaal reizen kan verwarrend zijn voor uw huisdier; de lange vlucht, de tussenlanding en de gezondheidscontroles kunnen intimiderend zijn voor schuwe huisdieren, vooral omdat u er niet bent om ze gerust te stellen. De beste manier om uw huisdier voor te bereiden op een internationale reis is hem of haar in een bench hond te doen en ervoor te zorgen dat de bench aangenaam en comfortabel voor hem of haar is. Als u naar een internationale bestemming reist met uw harige vriend, kunt u hier lezen hoe u de bench van uw huisdier kunt voorbereiden op een internationale dierenreis:

Koop de juiste maat bench

Voordat u de reisbox voor uw huisdier koopt, moet u ervoor zorgen dat deze de juiste afmetingen heeft. Luchtvaartmaatschappijen zijn zeer kieskeurig wat betreft de grootte van de bench en dat is terecht. Lange afstanden afleggen in een te kleine bench kan vermoeiend zijn voor uw huisdier. Als de bench te klein of niet goed geventileerd is, zal de luchtvaartmaatschappij niet toestaan dat uw huisdier aan boord gaat.

Meet uw hond of kat op voordat u de bench koopt. Uw huisdier moet in de bench kunnen staan, zich omdraaien en comfortabel kunnen liggen. De meeste luchtvaartmaatschappijen dringen aan op kratten die voldoen aan de IATA-normen – deze kratten zijn sterk en gemaakt van hard plastic of hout. Inklapbare kratten en kratten met zachte zijkanten worden niet aanbevolen voor internationale reizen met huisdieren. Neem contact op met het dichtstbijzijnde dierenreisbureau of de dichtstbijzijnde luchtvaartmaatschappij als u niet zeker weet welke maat krat uw huisdier nodig heeft.

Train uw huisdier in een krat voordat u op reis gaat

Wacht niet tot de dag van de reis om een bench voor uw huisdier te kopen. Het is aan te raden om de bench enkele weken voor de reis aan te schaffen, zodat uw huisdier kan wennen aan de bench.

Het trainen van de bench is erg belangrijk voordat u op reis gaat, omdat uw huisdier dan kan wennen aan de bench en zich er veilig in voelt. Gebruik de bench niet om uw huisdier te straffen; ze moeten de bench associëren met een positieve en veilige ruimte om zich comfortabel te voelen tijdens de vlucht.

De bench voorbereiden voor de reis

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw huisdier een uitstekende reiservaring heeft. Nadat u de bench hebt gekocht en uw huisdier hebt getraind om van de bench te houden, is dit wat u kunt doen op de dag van de reis om uw huisdier te helpen uitkijken naar de reis:

Montage en etikettering: Zorg ervoor dat de bench correct in elkaar is gezet. Gebruik het meegeleverde beslag om beide helften van de bench vast te zetten. De meeste luchtvaartmaatschappijen dringen aan op metalen beslag in plaats van plastic beslag. Als uw dierenbox met plastic bevestigingsmiddelen is geleverd, moet u deze vóór de reis vervangen door metalen bevestigingsmiddelen. Bevestig de water- en etensbakken aan de deur en zorg ervoor dat alle sluitingen goed vastzitten. De krat moet voor de vlucht volgens de normen van de luchtvaartmaatschappij correct worden geëtiketteerd. De dierenkrat moet aan de buitenkant duidelijk voorzien zijn van stickers voor levende dieren. Uw plaatselijke dierenreisbureau zal u helpen met de montage en etikettering als u twijfelt.

Vloerbekleding: Bekleed de vloer van de bench met een absorberende onderlegger voor een comfortabelere reiservaring. De onderlegger mag niet te hoog zijn en moet plat op de bodem van de bench liggen. Een absorberende vloerbedekking is noodzakelijk omdat het het huisdier comfortabel en droog houdt tijdens de reis. Gebruik geen krantenpapier of papiersnippers voor de bekleding van de bench, vooral niet als uw huisdier snel geneigd is om te kauwen.

Comfortartikelen: Je huisdieren zullen je missen als ze op reis zijn. Sommige huisdieren zijn gevoelig voor verlatingsangst en kunnen het een uitdaging vinden om een internationale reis helemaal alleen te ondernemen. Een oud t-shirt of een deken die naar u ruikt, zal uw huisdier troosten in zijn bench. Verdoof je huisdier niet voor de reis; de bench besproeien met kalmerende oliën doet soms wonderen voor angstige huisdieren.

Voedsel en medicijnen: Voedsel voor uw huisdier moet in een verzegelde zak worden verpakt en aan de bovenkant van de bench worden bevestigd. Het personeel van de luchtvaartmaatschappij zal uw huisdier tijdens de comfortstop eten geven. Als uw huisdier medicijnen gebruikt, zorg er dan voor dat het medicijn en de dosering in een verzegeld zakje zit. Het personeel van de luchtvaartmaatschappij zal de medicijnen toedienen tijdens de tussenstop.

Water: De reiskrat heeft een waterbak die aan de deur van de krat is bevestigd. Verwijder de kom, vul hem met water en vries het water de dag voor de reis van uw huisdier in. Bevestig de kom met het bevroren water vlak voor de vlucht, zodat het water niet kan morsen en de bench nat kan worden.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in een honden halsband.