DVD Select
Image default
Gezondheid

Beginnen aan een sapkuurtje? 9 tips om het veilig te doen

9 tips voor het succes van een sapkuurtje:

1. BEREID JE VOOR OP HET VASTEN  

Voordat je snel aan een sapkuurtje begint, moet je je lichaam voorbereiden. Als je vanuit een ongezond dieet meteen begint te vasten, kun je misselijk worden van de ontgifting symptomen.

Welk sapkuurtje past het beste bij jou? Lees het hier. 

Om je goed voor te bereiden op je vasten, raden we aan om over te stappen van je normale dieet naar een schoner dieet met rauw fruit en groenten. Je moet je ook concentreren op het eten van kleinere porties dan normaal en alleen eten om je honger te stillen. Je moet ook regelmatige, niet-inspannende lichaamsbeweging in je routine opnemen terwijl je voldoende water drinkt om de gifstoffen in je lichaam weg te spoelen.

Door je voor te bereiden op je vasten, worden de bijwerkingen van vasten, zoals misselijkheid, extreme honger, vermoeidheid en meer, verminderd. 

2. PLAN JE RECEPTEN 

Door je recepten te plannen voordat je aan je sapvasten begint, kun je onderzoek doen en voorbereid zijn in de keuken tijdens het vasten.

3. CALORISCHE INNAME 

Het doen van een sapkuurtje kan het aantal calorieën in iemands dieet verminderen, wat kan leiden tot gewichtsverlies tijdens een sapvasten.

Klinkt geweldig, toch? Welnu, het verminderen van uw calorie-inname kan tot gevaarlijk terrein leiden. Na een lange periode zonder je favoriete eten, heb je misschien het gevoel dat je jezelf moet belonen nadat je sapvasten voorbij is. Als je deze mentaliteit hebt, kan dit je ervan weerhouden om enkele van de grote voordelen van je vasten te behalen. 

4. GEBREK AAN EIWITTEN  

Ons lichaam heeft eiwitten nodig om spiermassa te behouden en op te bouwen, ons een vol gevoel te geven en nog veel meer. Wanneer ze worden gegeten, bevatten fruit en groenten weinig eiwitten en kunnen ze ons hongerig maken terwijl ze mogelijk onze spiermassa verminderen. Dit is een van de gevaren van het maken van sap, maar het is te vermijden door ervoor te zorgen dat je veel groenten opneemt die meer eiwitten bevatten.

Overweeg om bij het vasten van een sapje een zelfgemaakte notenmelk drank (cashew of amandel) tussen je dagelijkse drankjes door te drinken . Ook zal het persen van donkergroene groenten je eiwitconsumptie verhogen.

5. METEEN ALL-IN GAAN 

Voordat je aan een sapkuurtje begint, moet je langzaamaan aan het vasten wennen. Dit betekent dat je een maaltijd vervangt door een vers geperst sap totdat je vast voedsel volledig hebt uitgefaseerd. Het langzaam integreren van sap in je dieet zal je helpen om snel in je sap te springen en te voorkomen dat je lichaam een ​​schok krijgt en je moe en uitgehongerd achterlaat.

6. HYDRATATIE IS BELANGRIJK 

Hydratatie is koning. Ervoor zorgen dat je lichaam goed gehydrateerd is tijdens je sapkuurtje is erg belangrijk. We raden aan om tijdens het vasten warm citroenwater te drinken – bovendien helpt water je de honger te stillen tussen de sappen door! 

7. KIES JE GROENTEN EN FRUIT VERSTANDIG 

Probeer bij het sapkuurtje op sap te kiezen voor biologische groenten en fruit vanwege de lagere hoeveelheden pesticiden. Naast lagere hoeveelheden pesticiden, bevatten biologische producten ongeveer 20-30% hogere niveaus van antioxidanten en 50% minder zware metalen . Wanneer je uitsluitend vers fruit en groentesap consumeert, moet je rekening houden met de mogelijke pesticiden die in jouw voedsel zitten.

9. LANGZAAM DE REINIGING DOORBREKEN 

Wanneer je na één tot drie dagen het einde van de reiniging nadert, wil je langzaam vast voedsel in je dieet opnemen. Dit kun je doen door smoothies te drinken, waterig fruit te eten en ander zacht voedsel zoals havermout.

Dit is een goed moment om terug te gaan en je intenties voor je sap snel opnieuw te bekijken. Als je probeert jouw voedselintoleranties te begrijpen, zorg er dan voor dat je dit in gedachten houdt wanneer je voedsel weer in je dieet opneemt. Beweeg langzaam en volg alles wat je eet, zodat je gemakkelijk kunt vaststellen wat je lichaam dwarszit. We raden aan om door te gaan met hydrateren – je kunt dit doen door citroenwater, kruidenthee, groen sap en meer te drinken. 

Als je op zoek was naar een “herstart” of lichaamsdetox, zorg er dan voor dat je je op jezelf concentreert en plan je post-fast maaltijden zoveel mogelijk met gezonde rauwe en hele voedingsmiddelen. Dit helpt je te voorkomen dat je na het vasten wordt aangetrokken door bewerkte voedingsmiddelen en ongezonde snacks. 

Benieuwd wat de driedaagse detox kuur inhoudt? Lees er hier alles over.

https://sap.je/