DVD Select
Image default
Muziek

Altijd en overal naar de radio luisteren

Je weet het vast nog wel van vroeger. Je had een of twee radio’s in huis, vast een in de huiskamer en dan misschien nog eentje in je (eigen) slaapkamer. Je baalde altijd als een stekker als een andere gebruiker de radio had overgezet naar een andere zender, want dan was je je altijd weer rot aan het zoeken naar je favoriete zenders zoals 538 live. Om nog maar niet te spreken over al die ruis op de lijn.

Later kwamen er natuurlijk wel radio waarbij je vaste zenders kon instellen, maar dan was je helaas nog niet van het storen op de lijn af. Wanneer het onweerde, kon je niet eens normaal radio luisteren. Of als je het buitenland inreed, was je meteen je favoriete radiozender weer kwijt (dat was je zelfs al aan de andere kant van het land).

Met de digitalisering van de radio zijn dergelijke problemen gelukkig verleden tijd. Digitale radio via het wereldwijde web heeft namelijk al deze nadelen niet. Het enige dat je ervoor nodig hebt om naar zenders zoals radio 10 gold te luisteren, is een internetverbinding.

Het feit dat je enkel een internetverbinding nodig hebt, maakt dat je dus overal ter wereld en wanneer je maar wil naar je favoriete radiostation kunt luisteren. Dat kan dus zijn als je ’s ochtends wakker bent geworden en even lekker wil wakker worden met een muziekje, maar dat kan dus ook wanneer je je aan de andere kant van de wereld bevind. Aan het tijdsverschil valt niets te doen, maar je kunt in ieder geval lekker luisteren. Bovendien bieden veel radiostations nu ook themazenders. Ideaal als je graag een bepaalde muzieksoort wilt horen en ook als je liever alleen muziek wilt horen. De keuze is dus reuze. Radio luisteren is weer helemaal hip en in.

http://www.radioguide.fm