DVD Select
Image default
Electronica en Computers

Verbeter je beveiliging met een intercom

Het verbeteren van de beveiliging en bewaking in onze huizen en in ons bedrijf is van groot belang als we ervoor willen zorgen dat we controleren wie ons pand betreedt en ons ’s nachts veiliger voelen, terwijl we ook ons eigendom veiliger houden. Gelukkig zijn er veel verschillende installaties en opstellingen die ons kunnen helpen om ervoor te zorgen dat wij ons eigendom veilig houden en onder toezicht houden. Voor de meesten van ons hoeft dit geen enorme investering te zijn, maar zou de combinatie van CCTV en een intercomsysteem voldoende moeten zijn.

Om te beginnen met CCTV, dit staat voor ‘Close Circuit Television’, wat in feite neerkomt op televisie die alleen u en uw personeel/familie kunnen bekijken en die gericht is op uw eigendom. Dit betekent dat u extra ogen rondom uw woning kunt hebben, zowel binnen als buiten, om ervoor te zorgen dat er binnen niets gebeurt wat u niet wilt. Recente vooruitgang in CCTV betekent echter dat er ook veel meer je kunt doen met het die we hier zullen bekijken.

Ten eerste betekent CCTV dat u in real time kunt zien wat er rond uw gebouw gebeurt om er zeker van te zijn dat er geen indringers zijn wanneer u niet in de buurt bent. Op hetzelfde moment maar het zal ook betekenen dat wanneer u weg bent van het pand / slapen, het zal opnemen wat er gaande is voor u, zodat u kunt het terug te kijken op een later tijdstip om ervoor te zorgen dat er niets gebeurd tijdens de nacht. Dit kan u ook bewijsmateriaal opleveren mocht u een dader moeten opsporen en dat kan u dan weer helpen om gestolen spullen terug te krijgen.

Bovendien kunt u CCTV ook op afstand gebruiken als u IP CCTV (Internet Protocol Close Circuit Television) hebt. Dit betekent dan dat uw beelden online worden uitgezonden, zodat u ze kunt bekijken op computers die op het netwerk zijn aangesloten of zelfs op telefoons. U kunt uw camera’s ook instellen op bewegingssensoren of, beter nog, video-analyse, zodat ze bewegingen of zelfs ‘menselijke’ bewegingen kunnen herkennen, zodat ze alleen interessante zaken opnemen, en als u wilt, kunt u ze zo instellen dat ze u waarschuwen wanneer deze dingen gebeuren.

Een intercom daarentegen dient een ander doel – u kunt met iedereen spreken die aan uw deur komt voordat u beslist of u hen al dan niet binnenlaat. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat het iemand is die u in uw gebouw wilt hebben, voordat u hem binnenlaat. Normaal gesproken kunt u hen dan toegang verlenen door simpelweg op een ‘zoemer’ te drukken, die hen binnenlaat zonder dat u zich hoeft te bewegen. Door deze intercoms op alle deuren van uw pand te hebben, kunt u ervoor zorgen dat u te allen tijde weet wie uw gebouw is binnengekomen of heeft verlaten.

Door deze intercom te combineren met CCTV geeft u uzelf de mogelijkheid om niet alleen te spreken met mensen aan uw deur, maar ook om te zien wie er is. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat zij zijn wie zij zeggen dat zij zijn, en kunt u hun identiteit achterhalen zonder hen te laten weten dat u binnen bent.

 

https://www.securitythuis.nl/