DVD Select
Image default
Film

Trouwvideo’s | Hoe maak je de perfecte trouwvideo?

Met een trouwvideo breng je de bruiloft opnieuw tot leven. Trouwfoto’s zijn een mooie herinnering aan jullie trouwdag, maar er gaat toch niets boven bewegende beelden. Hoe maak je een mooie trouwvideo? En laat je het filmen aan een familielid over, of besteed je dit uit aan een professionele videograaf?

Een goede trouwvideo is persoonlijk

Net zoals de bruiloft volledig is afgestemd op jullie persoonlijke wensen en voorkeuren, moet ook de trouwvideo bij jullie passen. Deze persoonlijke stijl zal dus in de montage moeten worden doorgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld door te kiezen voor achtergrondmuziek die bij jullie past. Wanneer de bruiloft een thema heeft, is het belangrijk dat dit thema ook terug is te zien in de trouwfilm. Een laatste aspect dat van belang is, is het vastleggen van de sfeer. Een romantische bruiloft vraagt om een andere benadering dan een stoere bruiloft.

Een videograaf inhuren

Een videograaf is gespecialiseerd in het maken van trouwvideo’s. Door te kiezen voor een professional weet je zeker dat het eindresultaat kwalitatief goed is. Niet alleen de beeldkwaliteit van de trouwfilm zal in de meeste gevallen beter zijn, door te kiezen voor een videograaf zal de trouwvideo ook echt een kop en een staart krijgen. Deze professional heeft namelijk de expertise om trouwvideo’s zo te monteren dat deze een waar kunstwerk worden. Terwijl de trouwfilm van een familielid toch al snel slechts een chronologische opeenvolging is van alle onderdelen van de bruiloft.

Een videograaf kiezen: waar moet je op letten?

Om een persoonlijke trouwvideo te kunnen maken, moet de videograaf jullie eerst een beetje leren kennen. Op die manier kan hij een trouwfilm maken die in lijn ligt met jullie verwachting. Het is belangrijk om te bespreken wat voor soort film je wilt. Wil je een documentaire of een korte compilatie? Wil je vooral zelf gefilmd worden of zijn er belangrijke gasten die zeker terug moeten komen op de trouwvideo? Tot slot moet de gebruikte muziek bij jullie passen. Het is bij een videograaf niet altijd mogelijk om je favoriete nummers te kiezen, veel videografen werken alleen met muziek waar geen rechten op zitten.

Trouwvideo’s vergelijken

Weet je niet goed wat je zoekt in een trouwvideo? Bekijk dan eens trouwvideo’s van verschillende videografen. Op die manier krijg je niet alleen inspiratie voor je eigen bruiloft en trouwfilm, maar vind je wellicht ook de juiste videograaf om jouw schitterende trouwvideo te maken. Zo weet je zeker dat je een trouwfilm krijgt waar je nog jaren met veel plezier naar kunt kijken.